Microblading

Kaşlar tıpkı saçlarımız gibi genetik etkenler ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Seyrek, kalın ya da ince kaşlara sahip olmak genetik faktörlerden olsa da bu durumu değiştirmek mümkün. Kalıcı makyaj uygulamalarının günümüzde giderek artması, çoğu insanın sorun yaşadığı kaşlar için de çözüm yolu sunmakta.

Seyrek kaşlara sahip olan çoğu insan kaşlarını daha dolgun göstermek için birçok yönteme başvuruyor. Kalıcı makyaj işlemlerinde kullanılan microblading, kaşlara daha dolgun bir görünüm kazandırarak ifadeyi güçlendiriyor. Microblading işleminde renk pigmentleri, cilt rengine uygun olarak kaşlara şekil ve dolgunluk vermektedir. Gerçek kaş üzerine yapılan bu yöntem dövme tekniğine benzer bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlem sayesinde gözler ve bakışlar daha dikkat çekici bir hal almaktadır.


MICROBLADING İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Her işlemde olduğu gibi microblading işleminde de kişiye özel ve steril iğneler kullanılmalıdır. Microblading işlemi her ne kadar dövme tekniğine benzese de aralarında farklar bulunmaktadır. Microblading işlemi sırasında kişiler herhangi bir ağrı ya da acı hissetmezler. Microblading işleminde sadece hafif bir batma hissi duyulur. Batma hissi ve acının en aza indirilmesi için anestezik kremler uygulanmalıdır.

İşleme başlamadan önce kişinin kaş rengine uygun boyanın seçilmesi son derece önemlidir. Seçilen boyanın kaşın altındaki deriye işlenmesiyle işleme başlanır. Dövme tekniği ile arasındaki diğer bir fark ise kaşın altına inilen derinliktir. Dövme işleminde daha derine inilirken microblading işleminde fazla derine inilmemelidir.

Kaş kontörü yani microblading uygulaması, yarı kalıcı bir yöntemdir. Uygulamanın kalıcılığı kişinin cilt yapısı, nem oranı ve kaşın kıl potansiyeli gibi durumlara bağlı olarak farklılık göstermektedir. Hücreler zaman içerisinde yenilendiği için microblading uygulanan bölgelerdeki boyalar parçalanmaktadır. Bu yüzden de işlem 1 sene içerisinde kaybolmaktadır.

SAĞLIKLI VE
KALICI GÜZELLİK